Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Nieuws-feeds laten u zien wanneer websites nieuwe informatie hebben toegevoegd. Op deze pagina ontvangen wij koppen van de berichten op één plek zodra ze zijn gepubliceerd, zonder dat u de betreffende website hoeft te bekijken. Een nieuwsfeed is een simpele en snelle manier om informatie van websites binnen te halen

Wanneer u op een item klikt, wordt er een nieuwe pagina geopend met daarop (indien van toepassing)
het hele artikel. Als u alles gelezen heeft, kunt door het sluiten van dat scherm weer terug naar het overzicht.

SmartInstant RSS feed
Via deze RSS feed krijgt u een altijd actueel overzicht van de laatste wijzigingen op de site.

 • Vaccinatiecampagne
  Naast veel negatiefs, heeft corona ook in Haaksbergen een hoop solidariteit opgeleverd. Zoals initiatieven om ondernemers een hart onder de riem te steken. Spontane acties om de kwetsbare bewoners van verzorgingscentra te verrassen. En eind 2020 kende Haaksbergen een lokale campagne rond het belang van de coronaregels. De samenwerkende zorgverleners in Haaksbergen komen nu ook met een lokale campagne om inwoners aan te moedigen zich te laten vaccineren. Wethouder Samenleving Antoon Peppelman ondersteunt dat van harte.

 • Grasbetonstenen
  Vanaf maandag 18 januari gaat de gemeente aan de slag met het herstellen en aanbrengen van grasbetonstenen langs meerdere wegen in het buitengebied. Waar het grasbeton verzakt of kapot is, wordt het weer netjes recht gelegd of vervangen. Ook zijn er wegen bij zonder grasbeton, waarbij de berm niet meer in goede staat te herstellen is. Deze straten krijgen nieuwe grasbetonstenen.

 • Lockdown verlengd
  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Afvalkalender 2021
 • Textielcontainers
  We hebben vorig jaar massaal onze kasten opgeruimd en oude kleding in zakken gedaan. Door corona lag de markt voor het verwerken van textiel even zo goed als stil. Nu zijn echter de containers van Reshare weer geopend. De Reshare-containers vindt u bij de andere verzamelcontainers voor afval in de buurt van supermarkten.

 • Beste bestuurder
  Aan het einde van dit kalenderjaar heeft De Roskam burgemeester Rob Welten verkozen tot beste bestuurder van Twente. Volgens het onafhankelijke weekblad heeft de Haaksbergse burgervader deze uitverkiezing te danken aan het redden van Haaksbergen als een zelfstandige gemeente. “Althans voorlopig, want het financieel-bestuurlijke ijs is nog dun”, plaatst het juryrapport van De Roskam meteen een kritische kanttekening.

 • Eindejaarsboodschap
  De kerstdagen liggen weer achter ons. Normaal gesproken maken we ons nu op voor de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Haaksbergse Ondernemersvereniging, de Industriële Kring en de gemeente. Maar elkaar in levenden lijve ontmoeten kan nu even niet. Elkaar opzoeken zit er even niet in.

 • Geen nieuwjaarsreceptie
  De afgelopen twee jaar nodigden de gemeente, de HOV en IKT Haaksbergen álle inwoners uit voor een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie. In winterse sferen nog wel. Met vuurkorven, glühwein en oliebollen. Met muziek, een praatje en een hoop gezelligheid. Maar nu is alles anders. Want de coronamaatregelen staan zulke bijeenkomsten niet toe. En dus treft u onder meer in GemeenteNieuws een vraaggesprek met burgemeester Rob Welten, Jan Paul Klein Poelhuis (HOV) en Robert Kraaijvanger (IKT).

 • Toeslagenaffaire
  De toeslagenaffaire bij de Belastingdienst raakt veel gezinnen. Ook gezinnen in Haaksbergen. Ouders die problemen (hebben) ervaren door deze affaire kunnen zich melden bij de gemeente. De gemeente Haaksbergen wil waar mogelijk gezinnen helpen om hun leven en financiën weer op de rit te krijgen.

 • Inleverdag vuurwerk
  Dit jaar is vuurwerk categorie 2 en 3 verboden. Vuurwerk categorie 3 was al verboden en dat blijft zo, dat is al eerder besloten. Het kan dat u nog vuurwerk van vorig jaar hebt liggen en hiervan af wilt. Veiligheidsregio Twente heeft daarom voor particulieren een mogelijkheid georganiseerd om dit vuurwerk in te leveren. Inleveren van het vuurwerk is niet verplicht.

Banner

Bezoekers

We hebben 41 gasten online