Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen over het weer in Haaksbergen en aanpassingen van deze website.
Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Er word de lezers een mogelijkheid geboden om reacties onder de berichten te plaatsen.
Klik altijd op de koptekst. Het kan zijn dan een bericht langer is dan wordt weergegeven.

27.06.2009 00:00:00
Erwin

De meetgegevens van WeerstationHaaksbergen worden via HWA al beschikbaar gesteld aan MeteoConsult, deze gebruikt de gegevens onder andere voor het genereren van de weersverwachting voor de komende vier dagen. Zie de hoofdpagina.
Onlangs zijn wij ook benaderd door de KNMI met de vraag om de weergegevens beschikbaar te stellen aan de KNMI zie onderstaand. Dit is een gedeelte van de brief van de KNMI.

Beste weeramateurs,

Amateurweerstations worden steeds professioneler. Ook wordt door weeramateurs steeds vaker digitaal gemeten, wat uitwisseling van gegevens heel makkelijk maakt. Hetweeractueel (HWA) is daar een prachtig voorbeeld van. Het is ons op het KNMI duidelijk geworden dat jullie als weeramateurs een interessante bron van meteorologische gegevens zijn. Met name voor klimaatonderzoek, en misschien ook als aanvulling voor de meteorologen in de weerkamer. Daarom zouden we erg graag willen samenwerken met weeramateurs.

In het verleden zijn weeramateurstations vaak gezien als minder betrouwbaar vanwege hun lokatie. De meeste van jullie meten in stedelijk gebied, wat een verstoord beeld oplevert ten opzichte van de metingen van de KNMI-stations in het buitengebied. De laatste tijd stijgt echter het bewustzijn er van, dat dit 'stadseffect' niet alleen een vervelende verstoring van meetgegevens is. Het is ook een interessant onderwerp voor onderzoek. Zeker met het oog op klimaatverandering is het belangrijk om bijvoorbeeld te weten hoe veel warmer het in de stad is dan in het buitengebied. Momenteel zijn we op het KNMI bezig met een onderzoeksproject over klimaat en klimaatverandering in Nederlandse steden. Hier zouden weergegevens van amateurmeteorologen in én buiten de stad een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.

De gegevens worden alleen gebruikt voor onderzoek naar stadsklimaat in het hierboven genoemde project, door onderzoekers van het KNMI en Wageningen Universiteit. In de toekomst zouden we ze ook graag voor ander onderzoek willen gebruiken.

Met vriendelijke groeten,

KNMI Klimaatdata en -advies  
 Banner

Bezoekers

We hebben 115 gasten online