Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen over het weer in Haaksbergen en aanpassingen van deze website.
Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Er word de lezers een mogelijkheid geboden om reacties onder de berichten te plaatsen.
Klik altijd op de koptekst. Het kan zijn dan een bericht langer is dan wordt weergegeven.

08.05.2011 00:00:00
Erwin

 

Afgelopen zaterdag 7 mei 2011 een bezoek gebracht aan weerstation Lichtenberg van Gerrit Vossers. Sinds enkele jaren wordt er door weerstation Lichtenberg in Silvolde een open dag georganiseerd dit jaar voor de 5e keer.

Drie meteorologen van Meteo Consult (Reinout van den Born, Grieta Spannenburg en Jarco van den Brink) waren ook aanwezig. Verspreid over de dag gaven deze meteorologen een aantal presentaties over verwachtingen voor de scheepvaart en gladheidbestrijding. Tot slot kon iedereen kijken naar een echte weerbriefing. Dit hield in dat bezoekers konden zien hoe de mediameteorologen werden geïnstrueerd over het actuele weer voor het weekend.
Met Reinout van den Born in een leuk gesprek verzeilt geraakt over de door ons aangeleverde weergegevens en hoe Meteo Consult deze weergegevens toepast in uitzendingen.
Ook nog even gesproken met Karin Broekhuijsen bekend van het fraaie boek, buitengewoon betoverend weer in beeld en van de vele foto's die getoond worden tijdens de weerpraatjes bij diverse TV zenders.

De Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie was ook aanwezig met een stand. Gertjan Fokke toonde verschillende weerinstrumenten van vroeger en nu.
De weerspecialist Dick van de Wijngaard was van de partij en liet een uitgebreide collectie weerstations zien waarvan er enkele werkend. Samen met hem de mogelijkheden bekeken voor de eventuele vervanging van het huidige toegepaste weerstation. Het is namelijk de bedoeling eind dit jaar het Oregon weerstation te vervangen door een professioneler weerstation namelijk de Davis Vantage Pro2 Plus.
Verder deze dag ervaringen uitgewisseld met
www.meteowijchen.nl betrekkinghebbende op onweerdetectie en grondwaterstanden.
Een aantal weeramateurs demonstreerden zelfgemaakte weersinstrumenten en waren er enkele kraampjes met verschillende streekproducten uit de Achterhoek waaronder een imker.

Kortom een leuke interessante maar warme dag.  
 Banner

Bezoekers

We hebben 149 gasten online