Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen over het weer in Haaksbergen en aanpassingen van deze website.
Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Er word de lezers een mogelijkheid geboden om reacties onder de berichten te plaatsen.
Klik altijd op de koptekst. Het kan zijn dan een bericht langer is dan wordt weergegeven.

08.07.2012 07:49:24
Erwin

De overlast die eikenprocessierupsen veroorzaken, zal deze zomer langer duren dan andere jaren. Dat komt doordat april, mei en juni koel zijn geweest.

Gewoonlijk houdt de overlast van de rupsen rond half juli op, maar nu zullen tot medio augustus brandhaartjes ronddwarrelen in de gebieden met Hollandse eikenbomen.
De brandhaartjes kunnen ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Om die reden proberen gemeenten en natuurbeheerders de rupsen te bestrijden, maar er is nog steeds geen echt afdoende methode gevonden.

Beheerders stoppen rond deze tijd met het wegzuigen van nesten. Te vroeg stoppen is onverantwoord, volgens het Kenniscentrum Eikenprocessierups, wegens de gezondheidsrisico's en leidt zeker tot hogere kosten in de volgende jaren, want niet weggezogen rupsen komen op veel meer plaatsen terug.'

Overigens zijn er, ook door het koele voorjaar, in het hele land behalve het noorden en noordoosten minder rupsen dan andere jaren.

16/08/2012: Gemeenten en andere natuurbeheerders moeten de komende weken gebruiken om zo veel mogelijk nesten van de eikenprocessierupsen te verwijderen. Door de koele en natte juni / julimaand vliegen de processievlinders veel later uit dan anders, zodat er nu nog veel nesten gevuld zijn met verpopte rupsen. Door nesten weg te halen voordat de vlinders zijn uitgevlogen, wordt verspreiding van de overlastgevende rups zoveel mogelijk tegengegaan.  
 Banner

Bezoekers

We hebben 129 gasten online