Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Op deze pagina verschijnen regelmatig nieuwe bijdragen over het weer in Haaksbergen en aanpassingen van deze website.
Het nieuwste bericht verschijnt als eerst.
Er word de lezers een mogelijkheid geboden om reacties onder de berichten te plaatsen.
Klik altijd op de koptekst. Het kan zijn dan een bericht langer is dan wordt weergegeven.

24.11.2010 19:35:22
Erwin

De data voor de meerdaags verwachting wordt exclusief voor Weerstation Haaksbergen  aangeleverd door Meteo-consult en door het Noorse Meteorologische Instituut.
Door de weerdata aan te leveren aan Meteo Consult kan er een zogenaamde MOS verwachting opgezet worden. Deze samenwerking kwam tot stand in samenwerking met Hetweeratueel, een samenwerkings verband van Nederlandse en Belgische weeramateurs.

MOS staat voor Model Output Statistics. Terwijl een aantal krachtige computers de toestand van de atmosfeer berekenen voor twee weken vooruit, bekijkt een krachtige rekencomputer bij Meteo Consult wat een bepaalde situatie in het verleden aan weer, wind en temperatuur heeft opgeleverd. Er wordt dus gebruik gemaakt van weerdata uit het verleden. De uitkomst van deze berekeningen geeft tezamen de mos verwachting.
Ook de sneeuwkans is verwerkt in de MOS weersverwachting. De kans op sneeuw is de absolute kans dat er in die 12 uur sneeuw valt. Daar vallen ook verwaarloosbare hoeveelheden (dus enkele vlokken) onder.
Er kunnen situaties zijn dat de kans op sneeuw groter is dan de kans op neerslag. De kans op neerslag in de MOS verwachting, is de kans op significante neerslag vanaf 0.1mm. Zoals aangegeven worden bij de kans op sneeuw ook verwaarloosbare hoeveelheden meegenomen. Bij bijv. poolsneeuw is de kans op sneeuw dus hoger dan de kans op (significante) neerslag.

De meerdaagse weersverwachting voor de komende 4 dagen, wordt aangeleverd door Meteo Consult. De meerdaagse verwachting voor de komende 9 dagen wordt aangeleverd door het Noorse Meteorologische Instituut

Vandaag de MOS weersverwachting toegevoegd aan de weersverwachting voor de lange en korte termijn.

Meer informatie over de korte termijn Mos weersverwachting vindt u hier.
Informatie over de lange termijn Mos weersverwachting vindt u in het hier.  
 Banner

Bezoekers

We hebben 144 gasten online