Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 
Overzicht Uren zonneschijn

Hier kunt u aantal uren zonneschijn vanaf 1901 tot heden bekijken. Zonneschijn is het licht dat van de zon afkomstig is. De zonneschijn duur in uren wordt berekend uit de globale straling afkomstig van de zon.
De eerste meting van de dagelijkse hoeveelheid uren zonneschijn door het KNMI-station Twente, locatie Enschede, vond plaats op 1 januari 1963. Van dit nabijgelegen KNMI-station zijn de uren zonneschijn gegevens vanaf 1 januari 1963 overgenomen om overzichten te kunnen bepalen.
Om toch de beschikken te kunnen krijgen over meerdere jaren zijn vanaf 1 januari 1901 tot 1 januari 1963 de uren zonneschijn gegevens overgenomen van het KNMI-station De Bilt.
De grafieken geven een goed beeld van het aantal zonne-uren weer in Haaksbergen en omgeving door de jaren heen. Mijn dank gaat uit naar het KNMI voor het beschikbaar stellen van deze gegevens. Meer informatie over zonneschijn duur vind u hier.

In onderstaande overzicht geeft de bovenste grafiek de maandelijkse uren zonneschijn. De grijze lijn geeft aan wat het gemiddeld aantal uren zonneschijn is over de afgelopen 30 jaar. Deze klimatologische normalen zijn de gemiddelde waarden berekend over de periode van de afgelopen dertig jaar.
De onderste grafiek wordt de dagelijkse etmaalsom van de zonneschijn, uitgezet tegen de maximaal mogelijk duur van de zonneschijn (kleur blauw).
In de legenda wordt het gemiddelde weergegeven van het geselecteerde jaar voor de maanden en dagen. Ook het jaartotaal wordt in de legenda weergegeven.
.

Kies jaar 


Overzicht jaren 1901 t/m heden

Jaar:
Deze grafiek geeft de jaargemiddelden weer per jaar. De grijze lijn geeft het voortschrijdend gemiddelde (V.G.) van 10 jaar aan.

Meteorologische Seizoenen:
Weergegeven wordt de zonneschijn duur voor de meteorologische winter, lente, zomer of herfst. De grijze lijn geeft het voortschrijdend gemiddelde (V.G.) van 10 jaar aan. De Meteorologische (weerkundige) winter beslaat de maanden december (vorig jaar), januari en februari. De lente beslaat de maanden maart, april en mei. De zomer beslaat de maanden juni, juli en augustus. De herfst beslaat de maanden september, oktober en november.

Maanden:
U kunt ook een selectie maken uit alle maanden, Weergegeven wordt de zonneschijn duur voor geselecteerde maand. De grijze lijn geeft het voortschrijdend gemiddelde (V.G.) van 10 jaar.

Wekelijks worden de gegevens geactualiseerd.

Kies een overzicht 

Wieckse zonneradar geeft een overzicht wanneer er op welk terras de zon schijnt.
Wieckse staat voor optimisme en wil consumenten laten genieten van elke zonnestraal.
Daarom ontwikkelde dit witbiermerk in 2009 een netwerk met zonneradars op meer dan 60 grote bestaande en nieuwe terrassen.
Dit relevante en onderscheidende concept leidde tot meerwaarde richting horeca-ondernemers (traffic naar terrassen) en consumenten (optimaal van de zon genieten).
Het Zonneradar concept was een belangrijke drive achter de volumegroei die dit biermerk van Heineken het afgelopen jaar doormaakte.
www.zonneradar.nl

-

 
Banner

Bezoekers

We hebben 102 gasten online