Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Overzicht Sinterklaas 1901 t/m heden

Koudst was het -16.2 oC in 05-12-1925 Zonnigst was het 7.3 uur in 05-12-1990
Warmst was het 15.0 oC in 05-12-2006 Nats was het 16.0 mm in 05-12-1915

Onderstaande overzicht geeft het weersverloop voor de Sinterklaasdagen weer. De grijze lijn geeft voor de temperatuurverloop het voortschrijdend gemiddelde (V.G.) van 10 jaar. In de legenda wordt het gemiddelde weergegeven van alle jaren.

weer

Sinterklaas of Sint-Nicolaas is de hoofdfiguur van het gelijknamige jaarlijkse kinderfeest dat op 5 december (pakjesavond) in Nederland en op 6 december (de eigenlijke katholieke naamdag van Sint Nicolaas) in België en in enkele (voormalige) Nederlandse koloniën wordt gevierd.

Sinterklaas en zijn helper, Zwarte Piet, komen volgens de overlevering in de nacht van 5 december in Nederland en 6 december in België langs de schoorsteen naar binnen om in alle huizen geschenken te brengen voor de kinderen die er wonen. Deze moderne traditie van Sinterklaas als kinderfeest komt waarschijnlijk voort uit het prentenboekje Sint Nicolaas en zijn knecht (1850) van de onderwijzer Jan Schenkman (1806 - 1863).

Hoor de wind waait door de bomen, zou de goede Sint nog komen nu hij ’t weer zo lelijk vindt ? Verhalen doen de ronde dat het tijdens de intocht meestal kil is, er een ijzige wind waait en iedereen staat te verkleumen, terwijl de luchten egaal grijs zijn. Loopneuzen, te koud geklede kinderen, handen te bevroren om maar fatsoenlijk een pepernootje in te kunnen vasthouden.
Uit bovenstaand overzicht blijkt hier een kern van waarheid in te zitten.

 
Banner

Bezoekers

We hebben 89 gasten online