Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Overzicht Pasen 1901 t/m heden

Koudst was het -7.1 oC in 23-03-2008 Zonnigst was het 13.7 uur in 24-04-2011
Warmst was het 27.7 oC in 17-04-1949 Nats was het 22.7 mm in 07-04-1985

In 1977 lag er nog sneeuw.

Onderstaande overzicht geeft het weersverloop voor de paasdagen weer. De grijze lijn geeft voor de temperatuurverloop het voortschrijdend gemiddelde (V.G.) van 10 jaar. In de legenda wordt het gemiddelde weergegeven van alle jaren.

weer

weer

Het belangrijkste feest dat het christendom viert is Pasen (ook wel het paasfeest genoemd). Christenen vieren op deze dagen dat Jezus is opgestaan uit de dood. Drie dagen voor de opstanding zou Jezus volgens de christenen gekruisigd zijn op Goede Vrijdag. Pasen bestaat uit twee dagen, waarbij de eerste paasdag altijd op zondag valt en de tweede paasdag op een maandag.

Pasen vind zijn oorsprong in het Jodendom. Christenen hebben Pasen en o.a. Pinksteren overgenomen vanuit de Joodse religie omdat belangrijke data uit het leven van Christus met de Joodse feesten samenvielen.
In de 1e en 2e eeuw van het Christendom, was niet duidelijk wanneer Pasen gevierd moest worden. Pas in de 8e eeuw werd pas een eenduidige formulering bedacht. Deze luidt als volgt; Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente (21 maart). De paasdata vallen hierdoor altijd tussen 22 maart en 25 april.

Op de eerste paasdag (paaszondag) vinden de meeste activiteiten plaats zoals eieren zoeken en het ontsteken van de paasvuren.

 
Banner

Bezoekers

We hebben 48 gasten online