Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Overzicht Veldmaat bruist 1994 t/m heden

Koudst was het 4.8 oC in 12-06-1999 Zonnigst was het 15.5 uur in 01-07-2006
Warmst was het 30.2 oC in 25-06-1994 Nats was het 25.4 mm in 30-06-2001

Onderstaande overzicht geeft het weersverloop voor de Veldmaat bruistdagen weer. De grijze lijn geeft voor de temperatuurverloop het voortschrijdend gemiddelde (V.G.) van 10 jaar. In de legenda wordt het gemiddelde weergegeven van alle jaren.

weer

weer

Veldmaat bruist is een jaarlijks zomerfeest dat plaatsvindt in de wijk de Veldmaat in Haaksbergen. Meestal rond het laatste weekend van juni. Dit feest is in 1994 voor de eerste keer gehouden ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de Bonifatius kerk op de plaats waar nu parkeerplaats van Plus Leusink supermarkt is.
In 1995 was er geen Veldmaat Bruist en kwamen de vragen van de bewoners uit de Veldmaat waarom niet jaarlijks een feest in de Veldmaat kon worden georganiseerd.
Vanaf 1996 wordt  jaarlijks “De Veldmaat Bruist” georganiseerd, er werd gekozen voor de locatie van fietscrossvereniging DVO Haaksbergen aan de Geukerdijk 107 omdat dit terrein grenst aan de rand van de Veldmaat en ingericht is voor het houden van evenementen en afsluitbaar is.
De Veldmaat Bruist is een feest voor de hele familie, vrijdagsavonds is er stemmings muziek in de feesttent, o.a. back to the sixties, tiroleravond, schlagermuziek, enz.
Zaterdag overdag is voor de jeugd er wordt jaarlijks o.a. georganiseerd door de ondernemers uit de Veldmaat: rommelmarkt, ponyrijden, kinderkermis met draaimolens, springkussens, Bungeerun, ballenbak, straattheater, opendag BMX, enz.
Zaterdagavonds staat er in de feesttent meestal een band die gericht is op jonger publiek, van top 40 tot boerenrockbands.
Zondags is traditioneel de zeskamp om de noaberschapbokaal, deze zeskamp wordt al vanaf 1983 gehouden.
Het feest “De Veldmaat Bruist” was in beginsel bestemd voor de bewoners uit de Veldmaat, maar door mond op mond reclame van een mooi en heel gezellig en goed evenement is dit feest uitgegroeid tot een zomerfeest voor heel Haaksbergen.

Meer informatie over de “De Veldmaat Bruist” kunt u hier vinden.

 
Banner

Bezoekers

We hebben 33 gasten online