Wisselvallig herfst weer, weekend wat kouder
Afgelopen week gunstig weer voor de bladval. Dat kwam massaal naar beneden vooral, van de superbijenboom. In 1 nacht viel al het blad eraf.
Afgelopen donderdag verliep grijs en nevelig, somber november weer. Met een maximum van 4.8 een veel te frisse dag voor de tijd van het jaar. De gemiddelde temperatuur over de afgelopen10 jaar staat voor 10 november zelfs op 8.3 graden. Rond 9 uur in de avond trok een buienlijn over Haaksbergen waaruit 8.6mm neerslag viel.
De vrijdag erop werd een prachtige droge herfstdag. In de vroege ochtend een bui met 6.5mm neerslag. In de middag kwam de zon er flink bij. Met maximaal 5.8 graden wel fris. Rond 6 uur in de avond, bij een heldere hemel, vroor het op klomphoogte al -2.8 graden en was het op neushoogte nog 0.7. De temperatuur daalde in rap tempo met rond de nacht wisseling -5.0 en -2.6 graden.
Door de sterke afkoeling bij een oostelijk wind begon de zaterdag ochtend fris met een gevoelstemperatuur van .-6.5 graden. In de loop van de dag kwam de zon er goed bij en werd het een prachtige dag voor de intocht van de goedheiligman met zijn zwarte pieten. Bij een temperatuurtje van 4.5 graden wel fris. Nu maar hopen dat de daken op 5 december niet spekglad worden. De eerste dag van deze week begon met de laagste gemiddelde temperatuur van 0.1 graden van deze maand.
Weersverwachting komende week
Na een periode van 13 te koude dagen voor de tijd van het jaar zijn wij dinsdag een periode ingegaan met zacht weer onder invloed van een zuidwestelijke stroming en een lagedrukgebied boven Engeland en de Noordzee. Hier krijgen wij donderdag en vrijdag ook mee te maken. Het worden bewolkte dagen met maximum temperaturen van 10 graden met aanhoudende wisselvalligheid en enkele flinke buien bij windkracht 4. Ook het weekend krijgt te maken met wind uit hoofdzakelijk de zuidwestelijke hoek en de lage barometerstand. De temperaturen schommelen hierbij tussen de 2 en 10 graden met zondag de meeste kans op een bui en vrij krachtige wind windkracht 5. Zouden we dan toch, door de klimaatverandering, een strenge winter krijgen? Tot volgende week, Erwin.
• Is de hemel al te blauw, spoedig wordt hij dan weer grauw
• Eén bonte kraeje mek nog gin winter