Wisselvalliger met zomerse temperaturen
Wat een water vorige week woensdag! Het werd de natste 12 juli sinds 1894. Totaal kwam er 29.6mm naar beneden uit de vele buien wat weer eens volle sloten opleverde en een einde aan het brandgevaar in de natuur. De vorige meeste dagneerslag voor 12 juli werd genoteerd in 1906. Toen kwam er totaal 19.2mm naar beneden. Na drie uur in de middag werd het droog en liet de zon zich nog even zien.
De vele neerslag liet de grondwaterstand met 6cm stijgen. De donderdag erop werd een aardige dag, droog en maximum temperaturen van 21.3 graden. Vrijdag in de middag enkele buitjes met in totaal van 4.8mm waardoor het maandtotaal is opgelopen tot 61.2, meer dan de gehele maand juni. Door de neerslag is de grondwaterstand gestegen van 227 naar 213cm. Ook het neerslag tekort nam af (vanaf 1 april) van 150mm naar 106mm. Zaterdag was een mooie dag om te beginnen met de zomersnoei van de fruitbomen. De eerste 7 fruitbomen staan er weer spik en span bij. Nu de rest nog. Zondag onder invloed van een passerend warmtefront een grijze dag met veel motregen maar niet meetbaar. De temperatuur kwam deze dag toch nog boven de 22 graden uit.
Weersverwachting komende week
Na de warme woensdag kunnen wij donderdag in de vroege ochtend nog te maken krijgen met een regen en/of onweersbui. Het wordt wel een zwoele nacht met temperaturen rond de 20 graden. Later op de dag stijg deze door tot richting de 23 graden. Vanaf vrijdag iets meer zon bij licht wisselvallig zomerweer met redelijke temperaturen met maximum gemiddeld rond de 23 graden. De neerslagkansen lijken mee te vallen dankzij een uitloper van het Azorenhoog. De zwak tot matige wind komt hierbij uit hoofdzakelijk zuidwestelijke richting. De donderdag en vrijdag avond laten prachtige fietsavonden zien voor de fietsvierdaagse deze week. Tot volgende week, Erwin.
• Als de eerste peer komt met Sint Margriet, dan men overal de oogst beginnen ziet
• Zint de julidage heller en kloar, gef ´vuur börger, ´n heel good joar