Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

 Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Droogte (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Droogte
#269
Droogte 12 Jaren, 11 Maanden geleden Karma: 0  
25/01/2010
Nepal moet de elektriciteitstoevoer dagelijks twaalf uur uitschakelen als gevolg van de geringe regenval in het land. Dat kondigde de overheid vandaag aan. De reservoirs in de hydro-elektrische centrales zijn niet voldoende gevuld. De Nepal Electricity Authority (NEA) past de maatregel al enkele dagen toe. Volgens de autoriteit is het nodig omdat het waterniveau in de rivieren sterk aan het dalen is en er geen regen wordt voorspeld. De volgende weken kan het uitschakelen van elektriciteit zelfs oplopen tot veertien uur per dag, waarschuwt de NEA. Nepal produceert zelf ongeveer de helft van de energie die het nodig heeft. De rest wordt geïmporteerd uit buurland India. Maar vaak is ook die invoer niet genoeg om aan de vraag van 800 megawatt per dag in de Himalayastaat te voldoen.Regen valt er vooral in de zomer, waardoor de hydro-elektrische centrales tot 780 megawatt kunnen produceren. Maar in de droge wintermaanden is de productie beperkt tot ongeveer 250 megawatt. Nepal lijdt bovendien onder de klimaatverandering, die zorgt voor nog langere periode van droogte en dus een lager waterpeil. Het is momenteel ook uitzonderlijk koud in het land: 43 mensen kwamen al om door vriestemperaturen. Ook in de winter van 2008-2009 kampte het land al met een elektriciteitstekort dat opliep tot 18 uur per dag. Pogingen om de productiecapaciteit op te drijven werden belemmerd door de burgeroorlog die Nepal tien jaar lang teisterde.

01/04/2010
De afgelopen winter is in grote delen van China extreem droog verlopen. Volgens de autoriteiten zou het de ergste droogte zijn sinds 60 jaar, en voor sommigen regio's zelf in 200 jaar. Het getroffen gebied bevind zich in het noorden en oosten van China en omvat onder andere de regio's Shandong, Henan en Hebei. Op een aantal plaatsen in het noordoosten van China is minder dan 10% van de normale hoeveelheid neerslag gevallen. Daarbij ontbreekt erop veel plaatsen ook een sneeuwdek, dat normaliter de wintergewassen vochtig houdt en beschermt tegen de koude droge wind in de Chinese winter.
Een belangrijke landbouwregio in de provincie Shandong in het oosten van China heeft bijvoorbeeld sinds september niet meer dan 12mm neerslag mogen ontvangen, slechts 15% van wat er normaal valt gedurende deze periode.
In deze provincie is daardoor al 4 miljoen hectare aan landbouwgrond getroffen door de droogte.
Ook in de aangrenzende provincie Henan is door de droogte al 1,4 miljoen hectare aan landbouwgrond getroffen. In totaal is tot nu toe 6.4 miljoen hectare aan tarwegewassen getroffen; dat is maarliefst 35% van de totale tarweproductie en 22% van de totale landbouwgrond in de getroffen provincies.
Niet alleen de wintergewassen leiden onder de droogte van de afgelopen 4 maanden; in de getroffen gebieden zouden al ruim 2,7 miljoen mensen te maken hebben gehad met een (ernstig) tekort aan drinkwater. In de noordelijke gelegen provincie Hebei is sinds november slechts 2 mm gevallen, 80% minder dan normaal.
Begin februari zaten in deze provincie volgens de overheid zeker 370.000 mensen zonder voldoende drinkwater en zijn er in totaal sinds november zeker 9 miljoen mensen getroffen door een tekort aan drinkwater.

Ondertussen probeert de Chinese overheid al maanden er alles aan te doen om de oogsten niet verloren te laten gaan. Er zijn omgerekend al miljarden dollars uitgetrokken voor het inzetten en gebruiken van irrigatie en materieel om de droogte beter te kunnen bestrijden. Volgens het Chinese ministerie van landbouw zou het merendeel van de oogst nog niet verloren zijn gegaan dankzij de adequate irrigatie van de afgelopen maanden. Ook zou de Chinese overheid weer eens gebruik hebben gemaakt van het kunstmatig creëren van neerslag boven de zwaar getroffen gebieden.

Sinds het einde van februari en het begin van maart is er op de meeste plaatsen gelukkig weer wat sneeuw en regen gevallen waardoor de ergste droogte voorlopig toch wel over lijkt te zijn. Dit is goed nieuws want de hoeveelheid neerslag aan het begin van de lente is essentieel voor het uitgroeien van de wintergewassen en bepaald dus uiteindelijk of de oogst als verloren beschouwd kan worden of niet.

Droge winters zijn geen uitzondering in het Chinese klimaat. Koude en droge lucht die zich vormt in hogedrukgebieden boven het Aziatische continent stroomt in de winter zuidwaarts uit over vrijwel het hele land. Waarom deze winter nog veel droger was dan normaal is moeilijk te zeggen. Vermoedelijk heeft de sterke La Nina van deze winter een belangrijke rol gespeeld. Gedurende de wintermaanden resulteert een La Nina circulatie soms in een kouder en droger weertype in het oosten van Azië.

China is de grootste tarwe en de op een na grootste marsproducent van de wereld. De meeste tarwe en mars wordt in het noorden van China verbouwd, en juist daar sloeg de droogte hard toe. Volgens de FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) was de droogte in het noorden van China er verantwoordelijk voor dat met name de tarweprijs de afgelopen maanden enorm omhoog is gegaan. Dit vooral uit angst voor het verloren gaan van een groot deel van de tarweoogst in China. In dat geval zou China namelijk een hoop voedsel moeten gaan importeren, terwijl het land normaal zo goed als niks importeert. Mede door die hoge tarweprijs, kwam the FAO Food Price Index uit op de hoogste waarde sinds het begin van deze reeks, in 1990. Deze index was het afgelopen jaar al behoorlijk gestegen, mede door de hittegolf en droogte in Rusland in de zomer van 2010 en de overstromingen in Australië tijdens de zomer van 2011.
Bron: VWK

17/05/2010
Het zoute zeewater komt door de droogte van dit voorjaar steeds verder het Noordzeekanaal binnen. Het wordt lastig om het zout uit landbouwgebied te houden. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat Noord-Holland vandaag gezegd.

Via de zeesluis bij IJmuiden stroomt het zeewater het kanaal in. Normaal gesproken is er voldoende zoet water in de rivieren, dat via het kanaal wordt weggepompt naar zee. Omdat de rivieren laag staan, is er nu geen spuiwater. Gevolg is dat er op de bodem van het kanaal steeds meer zout komt te liggen.

Nu kunnen de boeren nog met zoet water hun gebieden sproeien. Als de droogte in de zomer aanhoudt, kan een moeilijke situatie ontstaan. Er zullen dan maatregelen nodig zijn om de zoetwatervoorraad te sparen, zoals een sproeiverbod voor boeren en tuinders.

West-Nederland heeft nu een hoge standaard van zoutwaterkering. Of dat in de toekomst zo kan blijven, is de vraag. De zeespiegel stijgt en lentes en zomers zullen naar verwachting steeds vaker droog zijn. Ook komt er in de toekomst meer zout zeewater het Noordzeekanaal in als er bij IJmuiden een tweede zeesluis komt.
Bron: VWK

25/05/2011
De huidige droogte leidt tot veel werk bij waterschappen. Dat varieert van het verwijderen van grazend vee op dijken, via verscherping van veendijkinspecties tot het zelfs omdraaien van de stroomrichting van een kanaal. Het is wat droogte betreft alle hens aan dek.

Niet alleen ons land kampt met gebrek aan neerslag, ook in heel wat andere delen van Europa is er de afgelopen maanden veel te weinig regen gevallen voor een onbekommerd reilen en zeilen van landbouw, drinkwatervoorziening, scheepvaart en algemeen milieuwelzijn. Zo zijn al in meerdere Franse districten waterrestricties uitgevaardigd, vreest de landbouw in België voor hun oogsten en zijn het in Duitsland nog steeds de lage rivierstanden die hinderlijk zijn. Heel wat landen hebben al lange tijd met droogte te maken. Vooral in Frankrijk, Hongarije en Polen is de droogte zeer nijpend en is het brandgevaar groot.

In de weernieuwsverhalen van de afgelopen dagen viel al te lezen waar de zonnige en droge omstandigheden bij ons vandaan komen; standvastige hogedrukgebieden. Deze hogedrukzones hebben het zuidwesten van ons continent deels links laten liggen, waardoor het in Spanje dit voorjaar juist ongekend nat is.

In het hoogheemraadschap Rijnland, gelegen in Zuid-Holland is ondertussen de tegendruk van zout zeewater aan het toenemen. Om het binnendringen van zout water te minimaliseren zijn er meerdere maatregelen genomen. Ten eerste wordt er sinds 20 mei beperkt geschut in de sluizen om de instroom van zout water zo beperkt mogelijk te houden en vanaf diezelfde dag wordt er water uit het Amsterdamse Rijnkanaal gehaald en richting West-Nederland geleid. Die tweede maatregel begon vorige week vrijdag toen staatsecretaris Atsma en twee dijkgraven officieel het gemaal ‘de Aanvoerder’ aanzetten. Voor het eerst sinds 2003 wordt er nu dus water uit het Amsterdam Rijnkanaal gehaald en richting West-Nederland geleid door middel van spuisluizen. Er wordt dus tegen de natuurlijke watergang in gespuid in de Leidsche Rijn en wel met een hoeveelheid van 600 emmers per seconde. Hierdoor wordt er meer tegendruk aan de verzilting gegeven en kunnen de waterschappen het tekort aan zoet water voor de agrarische sector in Nederland tegengaan.

Om ongelukken nu te voorkomen, zijn de inspecties voor droogtegevoelige veendijken de afgelopen dagen verscherpt. Koeien en paarden worden van de dijken afgehaald, omdat deze door betreding de structuur kunnen beschadigen. Ook worden scheuren en spleten gedicht om erger te voorkomen. Die scheuren zijn soms honderden meters lang en worden gevuld met teelaarde. Een aantal veendijken wordt inmiddels gesproeid ter voorkoming van het almaar poreuzer worden. Veendijken blijken erg gevoelig voor uitdroging en nieuwe waterkeringen worden dan ook van een andere grondsoort gemaakt. Er liggen echter enkele duizenden kilometers aan veendijk uit het verleden.
Bron: VWK

26/05/2011
Staatssecretaris Joop Atsma (Water) heeft de bevolking gisteren opgeroepen om vanwege de droogte zuinig om te springen met water. Ze moeten bijvoorbeeld niet hun tuin sproeien of hun auto wassen. Om de ernst van de situatie aan te geven, schetste Atsma dat het veertien dagen elke dag moet regenen om de droogte te bestrijden. Dat zal voorlopig niet gebeuren, al zijn de komende dagen wel wat buien voorspeld.
Het Management Team·Watertekorten (MTW) is gisteren voor het eerst sinds 2003 bijeen geweest voor een bespreking vanwege de uitzonderlijke en aanhoudende droogte.
Op de bijeenkomst zijn vooral maatregelen bekrachtigd die al eerder waren genomen om de gevolgen van de droogte op te vangen, zoals het op peil houden van het water in het IJsselmeer. Vooral in het zuidwesten van Nederland is het erg droog en dreigt de grond te verzilten.
Wel besloot het MTW gisteren dat er via sluizen extra zoetwater naar het Volkerak-Zoommeer op de grens van de provincies Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant moet worden gevoerd. Dat is om de kwaliteit van het drinkwater op peil te houden.

3 juni 2011
Droogte heeft er nog nooit zo nat uitgezien. De hele ochtend hoost het in Chibizhen, een boerengehucht aan de oever van de Yangtze-rivier in midden China. De bewoners zijn niet onder de indruk. In plaats van het planten van rijst en katoen, zitten ze beschut tegen de regen te kaarten. Het is de eerste dag regen dit jaar.
De vorige rijstoogst is al mislukt door droogte. Het water dat nu op het land valt, is lang niet genoeg om een nieuwe oogst wel te laten lukken. De droogte in het stroomgebied van de Yangtze, de grootste rivier van het land, is het ergst in meer dan een halve eeuw. Dit treft inmiddels 35 miljoen mensen, van wie er vier miljoen zelfs moeite hebben genoeg drinkwater te vinden. Ruim drie miljoen hectare landbouwgrond is opgedroogd. Waterputten zijn drooggevallen.
Nieuwe leveren ook geen druppel op.
De economische schade bedraagt volgens de overheid inmiddels 1,6 miljard euro. In Wuhan, een stad middenin de getroffen regio, zijn groenten in een week tijd 20 procent duurder geworden. Het einde van de droogte is nog niet in zicht.
Aan het begin van de middag is de regen in Chibizhen alweer opgehouden.
De kanalen die normaal water van de machtige Yangtze naar hun akkers brengt, staan al maanden droog. Een paar uur rijden naar het westen wordt de Yangtze geblokkeerd door de grootste stuwdam ter wereld: de Drieklovendam. Om de droogte stroomafwaarts te verlichten, heeft de beheerder de sluizen verder geopend. Tot 8 juni moet dat vijf miljard liter water extra doen stromen naar de drooggevallen regio's. Het effect is nauwelijks merkbaar. Volgende week is het afgelopen met het extra water. Dan staat zelfs de Drieklovendam machteloos.
Bron: tctubantia

16 juni 2011
Nederland moet de gevolgen van de droogte voor de landbouw met veel ingrijpender maatregelen te lijf. Zo zou er een waterkering moeten worden aangelegd in de Nieuwe Maas om de verzilting van landbouwgronden tegen te gaan. Dat vindt landbouworganisatie LTO-Nederland.

Vrijwel al het water dat via de Rijn ons land binnenstroomt gebruiken we om instromend zout water terug te dringen. Dat kan je dus niet meer gebruiken voor landbouw, industrie en drinkwater. Je moet naar robuustere maatregelen grijpen.
De staatssecretaris van Milieu, meldt aan de Tweede Kamer te werken aan een proef met een bellenscherm in de Nieuwe Waterweg om verzilting tegen te gaan. LTO-Nederland denkt dat een stuw of sluis tussen Brienenoord en Hollandse IJssel beter werkt.

23 juli 2011
Zeker dertien mens en zijn in centrale en westelijke delen van de Verenigde Staten om het leven gekomen door de gevolgen van de zware hittegolf waar het land onder gebukt gaat. Dat meldden overheidsbronnen. Volgens het Amerikaanse nationale weerbureau zijn de afgelopen maand meer dan 1.000 hitterecords gebroken.

18 november 2011
De waterstand in de grote rivieren blijft zakken.
Maandag staat de Rijn bij Lobith nog maar op 7.05 meter boven NAP, zo verwacht het Infocentrum Binnenwateren. De lage stand is het gevolg van aanhoudende droogte in het stroomgebied van de Rijn. Het normale peil van de Rijn is in het najaar 12 tot 13 meter boven NAP.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1214
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 18/11/2011 19:12 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 16:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 19:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 13:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 10:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 18:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 10:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 11:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 11:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 12:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 19:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 15:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 20:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 16:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 16:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 10:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 11:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 22:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 17:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 17:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 14:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 12:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 19:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 20:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 14:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 16:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 17:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 17:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 07:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 17:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 18:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 20:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 16:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 16:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 08:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 19:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 10:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 18:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 21:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 21:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 22:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 14:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 16:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 16:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 21:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 14:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 14:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 18:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 16:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 19:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 15:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 15:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 15:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 15:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 18:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 21:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 21:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 21:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 21:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 21:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 07:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 19:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 21:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 21:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 21:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 18:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 18:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 20:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 18:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 20:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 10:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 20:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 21:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 20:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 20:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 18:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 11:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 18:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 18:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 21:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 19:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 18:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 19:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 17:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 19:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 20:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 07:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 21:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 21:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 20:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 18:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 18:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 18:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 16:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 09:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 09:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 09:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 20:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 12:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 13:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 13:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 13:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 09:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 08:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 07:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 08:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 21:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 21:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 21:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 20:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 18:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 20:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 10:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 10:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 11:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 19:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 20:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 20:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 20:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 21:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 20:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 18:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 18:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 10:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 12:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 12:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 07:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 08:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 19:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 07:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 07:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 07:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 18:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 18:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 18:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 19:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 19:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 19:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 18:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 08:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 20:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 20:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 20:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 20:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 20:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 19:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 20:35
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 29 gasten online