Leden krijgen toegang tot extra informatie. Leden kunnen ook deelnemen aan het Forum Totaal hits:
Hieronder kunt u inloggen met een Gebruikersnaam en Wachtwoord of een account aanmaken. Aantal bezoekers
 

Hier kunt u alle informatie vinden met betrekking tot het weer waaronder Waarnemingen in Haaksbergen, alles over het klimaat en de klimaat veranderingen, het weer in Nederland vanaf het jaar 800, weertips et cetera.

Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen.    Wachtwoord verloren?
Natuur (1 bezoeker) (1) Gast
Ga naar onderkant Favoriet: 0
TOPIC: Natuur
#682
Natuur 8 Jaren, 9 Maanden geleden Karma: 0  
27/01/2016
Brazilië is een groot offensief begonnen tegen de verspreiding van het zikavirus. Het door tropische muggen overgebrachte virus is al in 21 landen in Zuid- en Midden-Amerika opgedoken.
In Brazilië zijn inmiddels al 3893 verdachte gevallen gemeld van Hersenschade bij baby’s mogelijk veroorzaakt door deze virus.
Het probleem is dat er geen vaccin of medicijn beschikbaar is. De Wereldgezondheidsorganisatie maakt zich grote zorgen over het virus. Men vreest dat het overslaat naar het hele Amerikaanse continent. Het is dan een kwestie van tijd voordat alle overige continenten geïnfecteerd zijn.

09/03/2016
Het zikavirus is voor ongeboren baby’s en zwangere vrouwen gevaarlijker dan gedacht. Wetenschappelijke bewijzen dat het virus tot misvormde schedeltjes zou leiden, zijn er nog niet, maar het staat al vast dat het virus de placenta en het zenuwstelsel kan beschadigen.

22/03/2016
Het verspreidingsgebied van de Kleine bijenkastkever rond Reggio di Calabria inZuid ltalië is inmiddels behoorlijk groter geworden. In 2014 zijn in de streek zo'n 3.500 volken geruimd. Daarnaast is de grond rond de standen ontsmet om het popstadium van de kever te doden. In 2015 waren 976 standen getest op aanwezigheid van de kever; 61 bleken positief.

De volwassen kevers leven 2-6 maanden. Het zijn goede vliegers, dus uitbreiding kan snel plaatsvinden. Het vrouwtje legt in haar leven 1.000 - 2.000 eitjes. Na afloop van het larvestadium trekken de larven de kast uit en verpoppen ze zich in de bodem, soms wel op 200 m afstand van de bijenstand. Bestrating rond de bijenstal haalt dus niets uit.

Het verpoppingssucces hangt af van vochtigheid en temperatuur. Als de bodem te droog is (lager dan 4% vocht) en de temperatuur te hoog (boven de 30°C) loopt het verpoppingssucces snel terug.

Over effectieve bestrijding (beheersing) van de kevers in Nederland is nog weinig bekend. Er wordt verwacht dat hier één of hooguit twee generaties per jaar zullen kunnen ontstaan. Het verpoppingssucces zal mogelijk niet overmatig hoog zijn. Als de kleine bijenkastkever al een probleem zal vormen zal dat voornamelijk in
zwakke volken het geval zijn. Grote volken ruimen de kevers zelf wel op.
Bron: Bijenhouden

27/03/2016
In Chili heeft de overheid het eerste geval van een besmetting met het zikavirus door seksualiteit gemeld.
Het virus wordt verspreid door muggen, maar nu blijkt ook door onbeschermd seks kan het tot besmetting leiden. Het komt tot nu toe vooral voor in Latijns-Amerika en de Caraïben.
Dit nieuw geval in Chili betreft een 46-jarige vrouw. Haar partner raakte besmet tijdens een verblijf in Haïti.

20/04/2016
Het groot barrièrerif (Great Barrier Reef) bij Australië heeft zeer veel te lijden onder de klimaatverandering. In 1957 was het de unieke schoonheid en levendigheid ten top. Nu bijna 60 jaar later zie je het zeegras oprukken en een temperatuurstijging van het water met 2 graden is fataal. Sinds 1985 is het rif al gehalveerd en is volledig aan de mens te verwijten. Door een combinatie van klimaatverandering en weerfenomenen vertoont, in 2016, 93% van het resterende koraal tekenen van verbleking. Een proces dat uiteindelijk kan leiden tot het afsterven van het koraal.
De wereldbevolking is kolossaal toegenomen in de afgelopen 50 jaar met alle invloeden op het klimaat.
In Indonesië zie je hoe de regenwouden worden platgebrand en gekapt voor de productie van oliepalmen voor het overgrote deel bestemt voor het westen waar het terecht komt in allerlei producten waar de westerlingen niet zonder kunnen.
In Australië worden de bossen van Tasmanie ook bedreigd door de klimaatveranderingen. Daarnaast zijn er ook problemen ontstaan in het nationale park Kakadu. Bekend om de krokodillen en de muurschilderingen van de Aboriginals.

12/06/2016
Met het wisselende weer van deze lente hebben de kool- en pimpelmezen het zwaar gehad. De zonnige dagen in maart brachten al snel een lekker lentegevoel met zich mee. Maar toen kwam de natte aprilmaand met winterse buien. Veel nesten zijn daardoor toch laat op gang gekomen. En de lokale zware regenval van de afgelopen tijd maakte het er voor de vogels niet gemakkelijker op.

Vorig jaar gebeurde iets soortgelijks. De lente verliep koeler dan normaal. Ondanks dat het toch heel droog en stabiel weer was, zorgden de relatief lage temperaturen ervoor dat veel vogels laat in het seizoen pas hun eerste eieren legden. Het opvallende van vorig jaar was dat de legsels ook een stuk kleiner waren, gemiddeld gezien één ei minder dan normaal. De grootte van het nest zit overigens al in een dalende trend sinds 2010.

De grote vraag is natuurlijk hoe dit mogelijk is. Kleinere nesten, dit jaar ook problemen met het uitvliegen van de jonge mezen. Het heeft alles te maken met het voedselaanbod. Veel boomsoorten lopen elk jaar steeds vroeger uit. Zo ook bijvoorbeeld de eikenbomen. Vrouwelijke wintervlinders leggen in het begin van de winter eitjes op de eikenboom. Zodra de eikenboom zijn eerste jonge blaadjes begint te krijgen, komen ook zo ongeveer de rupsen uit hun eitjes gekropen. Door de warmere winters van de afgelopen decades, komt dat moment steeds vroeger te liggen.

Normaalgesproken kwamen de mezen uit hun eieren gekropen, wanneer de rupsen op hun hoogtepunt zaten. De oudermezen hadden zo weinig problemen om met veel voedsel op de proppen te komen en de jonge meesjes groeiden letterlijk als kool. Waar vroeger de kool- en pimpelmezen konden profiteren van een koningsmaaltijd, is dat nu lang niet altijd meer zo. Het rupsenhoogtepunt komt steeds vroeger te liggen en de mezen hebben moeite om zich daarop aan te passen.

Overigens is het voor de rupsen ook niet gemakkelijk. De eiken komen steeds vroeger in blad, maar de eitjes van de wintervlinder moeten dat ook maar aanvoelen. Wanneer de eitjes te laat uitkomen, kunnen de rupsen alleen oudere bladeren eten. Dat bezit andere kwaliteiten, waardoor de rupsen minder snel groeien. Wanneer ze te vroeg uitkomen, hebben ze niets te eten. Het is een heel precieze balans. Die door de opwarming van het klimaat uit zijn evenwicht wordt gehaald.
Bronnen: NIOO, de Vlinderstichting, Rijksuniversiteit Groningen, Vogelbescherming Nederland, Nature Today, MeteoGroup

16/06/2016
De rat ‘Bramble Cay - mozaïek - rat’ voorkomende op een eiland in het Groot Barrièrerif bij Australië is het eerste zoogdier dat is uitgestorven door de klimaatverandering. De stijgende zeespiegel en de extreme weersomstandigheden waren hier de oorzaak van. Het eiland kromp steeds meer in het afgelopen decennium , waardoor de rat uiteindelijk geen woonruimte meer over had. Ook beschadigde het zoute zeewater de planten, en plantengroei op het eiland zodanig waardoor de rat niets meer te eten had.
Zeven zoogdieren staan nu op het punt van uitsterven waaronder: Amoerpanter, Zwarte neushoorn, Berggorilla, Manis, Saola, Zuid-Chinese tijger en de Sumatraanse olifant.
Klimaatverandering heeft invloed op leefgebieden van dieren waaronder: de temperatuur waardoor ze moeten verhuizen als het te koud of te warm wordt. Ook kan de verandering invloed hebben op de lichaamsgrote van de dieren. IJsberen worden bedriegt doordat door de opwarming zijn woon en jachtgebied verdwint. Het ijs smelt onder ze weg.
Klimaatverandering is niet het enigste probleem. Wat te denken aan wegenaanleg, kappen van bomen, mijnbouw en stroperij.

26/07/2016
Zoals in het weerpraatje van week-29 al aangegeven is er nu veel overlast van muggen in grote delen van Nederland. De omstandigheden zijn dit jaar zeer goed voor de muggen dankzij de zachte winter en de hevige regenval in juni. De hoge temperaturen in juli deden de rest. Volgens de biologen wordt augustus ook een topmaand voor de muggen. Middelen tegen muggen vallen niet aan te slepen.
Ook andere insecten waaronder mieren en teken beleven nu een top jaar.

23/09/2016
Er komen talloze meldingen binnen uit Gelderland, Noord-Brabant en Limburg binnen over dode merels. Deze merels zijn getroffen door het dodelijke Usutu-virus. Maar niet allen merels zijn het slachtoffer. Ook mussen en sommige uilensoorten schijnen besmet te raken en sterven daardoor.
Het virus komt oorspronkelijk uit Afrika en wordt overgebracht door de Culex-muggen. Men vermoed dat het virus via trekvogels in Europa is gekomen. Het virus is trouwens niet gevaarlijk voor de mens.
In 1996 werd er voor het eerst melding gemaakt van uitbraak in Duitsland en Oostenrijk.

06/10/2016
Invasieve insecten, die door de opwarming van de aarde aan een fameuze opmars bezig zijn, veroorzaken jaarlijks minstens 69 miljard euro aan economische schade wereldwijd. Dat blijkt uit een Franse studie die is verschenen in het vaktijdschrift Nature Communications. Franck Courchamp, ecoloog en directeur van het Franse onderzoeksinstituut CNRS, benadrukt verder dat de raming van 69 miljard euro per jaar een minimale schatting is, en dat de reële kosten zouden kunnen oplopen tot zowat 242 miljard euro per jaar. Gezondheidszorg en landbouw zijn de twee zwaarst getroffen sectoren.
Momenteel lijdt Noord-Amerika de grootste verliezen door insectenschade, geraamd op 24,5 miljard euro per jaar terwijl Europa er nog vanaf komt met 3,2 miljard euro. Volgens de wetenschappers is het verschil in realiteit bijlange niet zo groot maar wordt de schade in Europa minder nauwkeurig in kaart gebracht.
Bron: Vilt.be

27/10/2016
Het aantal wilde dieren in de wereld neemt hard af. In vergelijking met 1970 zijn de populaties met 58 procent afgenomen. Dat schrijft het Wereldnatuurfonds (WNF) in zijn tweejaarlijkse overzicht Living Planet Report (PDF) afgelopen donderdag.

Het WNF noemt de mens de grootste bedreiging voor de diersoorten, het gaat dan vooral om het verlies van hun leefgebied door bijvoorbeeld bebouwing. Andere bedreigingen zijn onder meer de bijvangst tijdens vissen, milieuvervuiling en klimaatverandering.

De organisatie draagt enkele suggesties aan om de daling te stoppen. Duurzame landbouw en de overstap naar groene energie maken volgens WNF grote verschillen. Alles draait om de mens en diens beslaglegging op natuurlijke rijkdommen, concludeert de organisatie, en daarmee worden de dieren verdrongen.

Gaat het wereldwijde natuurverlies in het huidige tempo door, dan kan de omvang van de populaties zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en amfibieën in 2020 met gemiddeld 67 procent zijn afgenomen. Het tempo waarin het aantal wilde dieren afneemt, noemt het WNF "schrikbarend". Dieren als de orang-oetan, de olifant en de neushoorn worden bedreigd. Een van de belangrijkste aanbevelingen is het vergroten en verbinden van beschermde gebieden. Dieren als de reuzenpanda in China en de lynx in Europa profiteren van beschermende maatregelen en herintroductie.
In Nederland zijn bijvoorbeeld de otter en de bever succesvol teruggekeerd door actieve natuurbescherming en schoner water.

28/11/2016
De besmettelijke vogelgriep virus variant H5N8 slaat toe in Nederland. Vorige week werden 400 dode eenden gevonden in een bedrijf in Biddinghuizen. Daaropvolgend werden op zes eendenhouderijen in Hierden, Biddinghuizen en Ermelo bijna 2000.000 eenden gedood om verspreiding te voorkomen.
Kinderboerderijen, dierentuinen en houders van hobbyvogels dienen er voor te zorgen dat hun vogels niet in contact kunnen komen met wilde watervogels. Ook geldt er een verbod op de jacht van watervogels.
In 2014 werd Nederland ook al eens getroffen door het virus wat leidde tot ophokplicht.

30/11/2016
Van het Australische groot barrièrerif (Great Barrier Reef) blijkt een flink deel van het koraal de afgelopen maanden te zijn afgestorven. De oorzaak is het te warme zeewater.

27/12/2016
De vogelgriepvirus die nu in Noord-Nederland om zich heen grijpt is veel agressiever dan in 2014. Er zijn tot nu toe meer dan 700.000 vogels geruimd. Het dubbele van in 2014. De H5N8 virus wordt overgedragen van watervogels op pluimvee. De wilde vogels zijn massaal besmet. Ze vallen dood uit de lucht en er moeten nog heel wat vogels hier komen voor de overwintering.
Erwin (Admin)
Administrator
Berichten: 1260
graph
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
Gelogd Gelogd  
 
Laatste Wijziging: 27/12/2016 17:50 Door Erwin.
 
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.  
      Onderwerpen Auteur Datum
 
Klimaatverandering gevolgen
Erwin 04/12/2009 18:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2005
Erwin 04/12/2009 18:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2006
Erwin 04/12/2009 18:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2007
Erwin 04/12/2009 18:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2008
Erwin 04/12/2009 18:02
 
thread linkthread linkthread link Trends in de primaire klimaateffecten
Erwin 31/07/2010 14:18
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2009
Erwin 04/12/2009 18:02
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2010
Erwin 30/01/2010 12:14
 
thread linkthread linkthread link De aarde kan goed tegen opwarming
Erwin 13/05/2010 08:28
 
thread linkthread linkthread link Diersoorten weg door klimaatverandering
Erwin 19/07/2010 16:46
 
thread linkthread linkthread link Groenland stijgt steeds sneller door smeltend ijs
Erwin 25/07/2010 08:58
 
thread linkthread linkthread link Droogte laat grondwater verder dalen
Erwin 25/07/2010 09:02
 
thread linkthread linkthread link Hitte problematisch voor stroomproductie
Erwin 25/07/2010 09:07
 
thread linkthread linkthread link Chinese gletsjer smelt het snelst
Erwin 25/07/2010 10:30
 
thread linkthread linkthread link Komende jaren brengen nieuwe warmterecords
Erwin 29/07/2010 17:21
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering zorgt voor extra ruimteafval
Erwin 31/07/2010 13:48
 
thread linkthread linkthread link Ons ontbijtje wordt duurder
Erwin 04/08/2010 18:22
 
thread linkthread linkthread link Minder land- zeeijs
Erwin 07/08/2010 14:26
 
thread linkthread linkthread link Rusland brandt
Erwin 07/08/2010 14:36
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Overstromingen
Erwin 08/08/2010 08:08
 
thread linkthread linkthread link Natuurrampen: Hitte en Bosbranden
Erwin 10/08/2010 09:44
 
thread linkthread linkthread link Het wordt warmer, natter en zonniger
Erwin 03/11/2010 21:23
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2011
Erwin 17/01/2011 16:44
 
thread linkthread linkthread link Wateroverlast, overstromingen
Erwin 17/01/2011 16:53
 
thread linkthread linkthread link Noordpool, Groenland
Erwin 23/01/2011 13:55
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/01/2011 11:10
 
thread linkthread linkthread link Sneeuwstormen
Erwin 04/02/2011 18:58
 
thread linkthread linkthread link Stormen cyclonen
Erwin 04/02/2011 19:34
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 01/05/2011 12:31
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/06/2011 14:39
 
thread linkthread linkthread link Verdwenen warmte in oceaan gevonden
Erwin 11/09/2011 15:12
 
thread linkthread linkthread link Meer koude winterextremen
Erwin 11/09/2011 15:17
 
thread linkthread linkthread link zuurstofgehalte / concentratie
Erwin 19/12/2015 06:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2012
Erwin 05/01/2012 16:59
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 19/01/2012 17:25
 
thread linkthread linkthread link Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen
Erwin 28/02/2012 19:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte en Hittegolf
Erwin 31/03/2012 14:30
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 31/03/2012 14:35
 
thread linkthread linkthread link Zeewater
Erwin 21/04/2012 06:16
 
thread linkthread linkthread link Ozonlaag blijft zorgenkind
Erwin 15/05/2012 17:41
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 28/05/2012 08:08
 
thread linkthread linkthread link Lage waterstanden
Erwin 24/06/2012 16:42
 
thread linkthread linkthread link Uitputting van het grondwater
Erwin 26/06/2012 19:16
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 26/06/2012 19:19
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 04/07/2012 20:17
 
thread linkthread linkthread link Gevolgen voor Nederland
Erwin 29/07/2012 12:36
 
thread linkthread linkthread link Sneeuw
Erwin 11/08/2012 14:28
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 11/08/2012 14:31
 
thread linkthread linkthread link Patagonische ijsvelden
Erwin 21/09/2012 19:17
 
thread linkthread linkthread link Landbouwgrond wordt minder vruchtbaar
Erwin 25/11/2012 13:54
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2013
Erwin 31/12/2012 13:18
 
thread linkthread linkthread link Hitte en bosbranden
Erwin 09/01/2013 17:41
 
thread linkthread linkthread link Permafrost
Erwin 22/02/2013 15:57
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2-uitstoot
Erwin 06/03/2013 18:22
 
thread linkthread linkthread link Aanhoudende koude
Erwin 11/08/2013 13:19
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2013 13:22
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2013 13:25
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2013 13:34
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2014
Erwin 07/01/2014 17:52
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 17/02/2014 20:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 11/08/2014 19:30
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 11/08/2014 19:36
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 11/08/2014 19:37
 
thread linkthread linkthread link Groenlandse ijskap
Erwin 11/08/2014 19:40
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2015
Erwin 17/01/2015 06:22
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 02/02/2015 18:02
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 22/06/2015 19:37
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 22/06/2015 19:40
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 23/07/2015 19:13
 
thread linkthread linkthread link Hittegolf
Erwin 04/08/2015 16:39
 
thread linkthread linkthread link Geen sneeuw
Erwin 24/12/2015 17:26
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2016
Erwin 11/01/2016 19:33
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/03/2016 17:49
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 22/03/2016 19:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpoolgebied
Erwin 17/04/2016 08:39
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 15/07/2016 18:44
 
thread linkthread linkthread link IJskappen
Erwin 15/07/2016 19:03
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 27/07/2016 18:34
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 18/11/2016 19:38
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2017
Erwin 18/01/2017 17:56
 
thread linkthread linkthread link Rapport van EMA
Erwin 29/01/2017 10:30
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 01/02/2017 17:29
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 07/02/2017 17:31
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/02/2017 20:00
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 17/02/2017 18:06
 
thread linkthread linkthread link Klimaatvluchtelingen
Erwin 18/02/2017 17:25
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 07/03/2017 18:14
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 08/03/2017 16:42
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 14/03/2017 18:11
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 28/03/2017 18:35
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 22/04/2017 05:16
 
thread linkthread linkthread link Zuurstof
Erwin 07/06/2017 19:01
 
thread linkthread linkthread link Steden
Erwin 07/06/2017 19:12
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 12/07/2017 18:13
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/09/2017 16:22
 
thread linkthread linkthread link Stormen, Tornados, Orkanen
Erwin 08/09/2017 16:30
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2018
Erwin 30/01/2018 17:35
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 11/03/2018 15:42
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 21/03/2018 18:03
 
thread linkthread linkthread link Antarctica
Erwin 09/07/2018 07:15
 
thread linkthread linkthread link Golfstroom
Erwin 09/07/2018 07:35
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 09/07/2018 07:42
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 10/07/2018 18:28
 
thread linkthread linkthread link Klimaat doelen
Erwin 30/12/2018 11:57
 
thread linkthread linkthread link Voedselvoorziening
Erwin 30/12/2018 12:05
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 30/12/2018 12:18
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 30/12/2018 12:31
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2019
Erwin 13/01/2019 08:22
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 02/02/2019 07:28
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 02/02/2019 07:30
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 16/02/2019 06:45
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 13/08/2019 06:30
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 22/08/2019 19:22
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 22/08/2019 19:24
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 11/10/2019 19:11
 
thread linkthread linkthread link Energie
Erwin 15/11/2019 19:43
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2020
Erwin 03/01/2020 17:23
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 18/03/2020 19:46
 
thread linkthread linkthread link Bosbranden
Erwin 14/06/2020 08:06
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 14/06/2020 08:56
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 14/06/2020 09:03
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 en methaangas
Erwin 28/09/2020 17:48
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 28/09/2020 18:48
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 28/09/2020 18:51
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 12/10/2020 18:50
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 12/10/2020 19:03
 
thread linkthread linkthread link Antartica
Erwin 16/11/2020 19:37
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2021
Erwin 26/01/2021 17:05
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/01/2021 17:07
 
thread linkthread linkthread link Warme golfstroom
Erwin 16/05/2021 08:31
 
thread linkthread linkthread link Klimaatverandering seizoenen
Erwin 16/05/2021 10:20
 
thread linkthread linkthread link Zeespiegelstijging
Erwin 16/05/2021 10:23
 
thread linkthread linkthread link Toename CO2 uitstoot
Erwin 23/10/2021 05:45
 
thread linkthread linkthread link Klimaatrampen
Erwin 23/10/2021 06:05
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2022
Erwin 13/01/2022 18:15
 
thread linkthread linkthread link Noordpool
Erwin 26/05/2022 05:36
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 26/05/2022 05:37
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 26/05/2022 05:39
 
thread linkthread linkthread link Coronavirus
Erwin 26/05/2022 05:40
 
thread linkthread linkthread link Gletsjers
Erwin 08/11/2022 17:24
 
thread linkthread linkthread link Groenland
Erwin 08/11/2022 17:53
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 08/11/2022 17:56
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 08/11/2022 18:00
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 08/11/2022 18:22
 
thread linkthread linkthread link Drinkwater
Erwin 08/11/2022 18:33
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 09/11/2022 17:25
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2023
Erwin 31/12/2022 07:37
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 24/07/2023 18:32
 
thread linkthread linkthread link Zuidpool
Erwin 24/07/2023 18:34
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/07/2023 18:39
 
thread linkthread linkthread link Oceanen
Erwin 01/08/2023 18:41
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 01/08/2023 18:46
 
thread linkthread linkthread link Zomer
Erwin 05/12/2023 18:50
 
thread linkthread linkthread link Overstromingen
Erwin 05/12/2023 19:35
 
thread linkthread link Klimaatverandering gevolgen 2024
Erwin 23/12/2024 18:14
 
thread linkthread linkthread link Atlantische Oceaan
Erwin 23/12/2024 18:17
 
thread linkthread linkthread link Natuur
Erwin 23/12/2024 18:19
 
thread linkthread linkthread link Hitte
Erwin 24/12/2024 07:43
 
thread linkthread linkthread link Extreme neerslag
Erwin 24/12/2024 14:57
 
thread linkthread linkthread link Orkanen
Erwin 24/12/2024 15:00
 
thread linkthread linkthread link Droogte
Erwin 26/12/2024 08:43
Ga naar bovenkant
Forum Het weer in Haaksbergen
Banner

Bezoekers

We hebben 90 gasten online